Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2012 14:54 - Кога са създадени стиловете модерни танци и модерен балет
Автор: konete Категория: Други   
Прочетен: 1375 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 07.02.2012 14:54


Модерните танци са създадени по основите на класическия балет, но показващ нови изразни средства, разкрепостена двигателна форма, свободно можете да изразите емоциите си  чрез танци – именно чувства като радости и страхове.
Един от хората поставили основите на стилът модерен балет е Рудолф Фон Лабан. Той е процедирал чрез главният принцип, а именно движението в пространството. А без да има движение, пространството е нещо неподвижно, въображаемо и дори безцелно.
Танцът, като средство за показване на различни емоционални чувства и състояния е една от идеите на друга основополагаща новаторка – Марта Греам. Тя създава нова техника и начин на обучение при танцуването - модерни танци, новира ракурси и отношението към поставянето, въздух – земя. Има много нови хореографи (известни и не чак толкова известни), които търсят и желаят новото по време на танц,  целящи се да разчупят и променят линията на класическият балет, чрез нови стилови различия в интерпретиране на тялото в пространството. Страшно важно осъществяване и реализиране модерния
балет “вижда бял свят” в танцовия театър, който комбинира в себе си театър, танци , пантомима, вокал, музика.
Така са се създали и поставили основите на стилът
модерен балет. Съвременните танци са много свеж и готин начин да разпуснете и да запълните свободното си време. Има много различни стилове, в които може да се ориентирате. Тук имате свободата да правите нещата така, както вие ги виждате. Това е основната разлика от другите видове танци. От създаването на този вид танци т.е. модерен балет и като цяло модерни танци –  до днешни дни, а и за напред – модерния балет ще бъде актуален, харесван и интересен за цялата аудитория. Препоръчва се за младежите, защото се изисква доста енергичност и желание. Всеки започнал да взима уроци по танци
сериозно има шанс и за медийна изява – демек може да печели пари от своето хоби. За това тренирайте и се мотивирайте всеки ден! Други плюсове са, че развивате страхотна физика, ставате дисциплинирани, получавате музикална култура. Това са само една малка част от  качества , които са много полезни за всеки един човек. За това ако все още се чудите на какъв спорт/ танци да се запишете – отидете в някоя от многобройните школи по танци и се запишете на  модерен балет!

 

 


Тагове:   балет,   модерен балет,   танци,


Гласувай:
1



Няма коментари
Търсене

Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930